Zilahi Református Egyházmegye Esperesi Hivatalának Nagytiszteletű Bogdán Zsolt esperes úrnak

Örömmel tudatom Esperes Úrral, hogy külhonban élő zilahi testvéreinkkel egyetemben arra az elhatározásra jutottunk, hogy az egykor Zilahon állt Fadrusz mű „Turul emlékmű" újrafelállítását tűztük ki célul.
Mint, ennek a kezdeményezésnek a szülőatyja Tunyogi Károly, azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a létrehozandó emlékmű- bizottság felállításában és az egész ügy lebonyolításában támogasson minket.
A bizottság összetételére nézve a következőket javasolom: Társelnökök: Bogdán Zsolt esperes, Tunyogi Károly, tagokként: Seres Dénes (RMDSZ - országgyűlési képviselő), Veres Ernő (RMDSZ), Lakó Éva (EMKE,+ civil szervezetekkel kapcsolattartás ez ügyben), Petrisor Constantin (zilahi római katolikus plébános), Pigai Réka muzeológus, Bajusz István történész, Püsök Sándor Csaba református lelkész, Oláh Mihály református lelkész, Budai Lajos baptista lelkész, Kerekes Edit a zilahi RMDSZ elnökasszonya.
Elképzelésünk szerint a Zilah- Belvárosi Református Nagytemplom kertjében szeretnénk elhelyezni az emlékművet, oly módon, hogy a Meszes hegység felé nézzen, és az emlékmű legyen körbejárható. További részleteket a bizottság megalakulása után konzultáljuk meg (Adomány- ív készítés, stb).

Kelt, Zilahon 2005. szeptember 2.

Köszönettel és tisztelettel

Tunyogi Károly

Ui. Elérhetőség: Tunyogi Károly, 1093 Budapest, Czuczor u. 5 fsz. 4.
Lakástelefon 00 36 1 215 0782 Mobil: 00 36 30 449 70 60